Friday, 30 November 2012

Hell yeah!

Cinta derhaka celaka
Kau pergi serupa puaka
Datang kembali bawa neraka

Cinta pergi-balik. Biasa dengar. Selalu nampak. Mulut laju nak kata bodoh. Tapi kau tak tahu situasi, kau-lah yang bodoh. Terfikir tak kenapa asyik, tak habis-habis kau balik semula pada puaka yang sama. Dah berlori kau maki. Dah selaut kau carut. Masih jugak kau cari puaka nan satu tu jugak. Tetap kau nak ada dengan hantu yang tu jugak. Kalau nak kata cinta sejati, macam tahi bunyinya. Kau pun sure-sure tak boleh nak define apa itu cinta sejati. Cinta sejati ni sesuatu yang unik, indah. Tolong jangan dicemar. 

Keterbiasaan. Itu yang boleh disimpul. Apatah lagi hubungan yang lama. Macam nak expired dah. Tapi masih kekal unggul untuk bersama. Dah macam-macam drama ni. Dari sinetron negeri jiran sambung pulak ke telenovela negara pengeluar dadah. Slot kau tu dari waktu perdana sampailah ke siaran ulangan saja. Drama yang orang dah boleh agak. Dah boleh tahu kesudahannya. Dah takde klimaks. Tinggal tukar-tukar pelakon tambahan jerk. Masih jugak kau bersatu sebab keterbiasaan. Kau tak boleh hidup tiada dia, dia pula meracau tiada engkau.

Tanggungjawab. Yang ini agak teruk. Rasa sayang, cinta dalam hati boleh dikatakan tinggal nyawa-nyawa ikan. Ada atau tiada, life still go on. Kau buat hal kau, aku dengan hal aku. Masih hidup bersama tapi dua-dua macam kayu. Penghubung hanya sebab tanggungjawab. Tanggungjawab yang macam mana? Anak maybe. Nama rumah bersama yang mana rumah masih dalam hutang 50tahun lagi baru nak habis (ada ke?). Masing-masing menyara hidup dengan hasil berdua. Menjaga hati famili kedua belah pihak. Yang lain fikir sendiri. hehehe.

As an option. Salah satu pihak or maybe both of them trying to find something new. Yang mana kesudahannya timbul soal tak serasi. Padahal, usaha 'tuk mencuba sesuatu yang baru tu tiada. Ambil jalan mudah, kembali semula pada yang lama. If kedua pihak macam tu, its ok-lah. Kalau one side only? Jadi-lah macam aku. kahkahkah. Just joking. *muka serius*

In rushing and lack of point. Bila ada masa, will do my best to elaborate more. *me still full of excuses. cakap malas kan senang. lagi mau banyak bunyi* >___<

SD : aku dalam queue. disuruh mampir bila tempat dah kosong. keji.


No comments: