Thursday, 19 September 2013

Kalau kita tak payah kawan, boleh tak?

Sentap lagi sekali pagi ini untuk yang ke berapa ratus kali dah. Penat. Sakit. Sakit yang sia sia sebab yang menanggungnya sorang jerk. Sorang lagi, haram tak tau ape pun. Kalau tau pun, ape yang dia boleh buat. NOTHING. Boring, boring, boring. Takkan sepanjang hayat kau asyik nak bergenang air mata? Kau rasa berbaloi ke? Asyik kena himpit sampai tersepit. Kau rasa seronok? Kau lari ke kiri, dia ada. Kau lari ke belakang, pun tetap dia ada. Sekarang kau nak lari ke mana? Jangan lari? Duduk situ diam diam dan biar hadap semua depan mata? Mampu? Kau rasa? 

Amalan untuk mengintai pihak yang di sebelah sana dah lama takde. Dah takde hati langsung untuk diambil tahu. Sebab sebenarnya makin banyak info yang kita dapat makin berkeledak hati nanti. Jalan paling mudah; jangan ambil tahu, jangan gatal tangan untuk tahu dan jangan kisah langsung pada kata kata orang. FULL STOP. Tapi datang satu masalah baru. Bilamana mereka yang hendak dihindari mulai datang berlegar di sekeliling macam bayang.  Macam Cristina Perry ada cakap; “And who do you think you are, Running round leaving scars.” Sakit sia. Kau muncul pada tempat tempat yang sepatutnya aku tak patut nampak kau. Memang tak patut sangat. Kenapa? Kenapa? Seksaan cara apa ni? Kau memang ada niat nak bunuh aku sampai mati ke?

Kalau betul dulu memang semua salah aku, aku minta maaf. Mungkin dengan maaf tak memadai, kau beritahu apa lagi yang kau mahu. Kalau mampu ditunaikan, akan aku buat. Kalau kau rasa aku sentiasa menghantui hidup kau, aku minta maaf jugak.  Aku dah lama pergi mungkin kau yang belum. Harap kau mampu buat benda yang sama macam aku, MENJAUH. Orang ada cakap kalau selepas breakup tapi masih boleh berkawan mungkin sebab masa bercinta tiada rasa cinta. Aku sangkal sedikit kenyataan ni. Kita masih boleh berkawan cuma lagi kita tak boleh kawal rasa untuk bercinta semula. Kau fikir untuk apa kita breakup dan kemudian sambung semula? Keputusan untuk breakup tu kita buat masa mabuk ke?  Aku rasa kita tak perlu buat kerja sia sia untuk bercinta semula. Aku tak mahu dan kau juga patutnya bilang tak mahu. MUKTAMAD.

SD : sebenarnya rasa lega bila kita mengarut konon konon tengah marah, padahal kita tak tahu pun apa yang kita marahkan. :)


No comments: